Traditionele Mantra Meditatie-cursus

Wat is Traditionele Mantra Meditatie?

Traditionele Mantra Meditatie (TMM) is een eenvoudige, natuurlijke en vooral praktische methode voor meer energie, meer geluk en succes in het leven. Je ervaart diepe rust en ontspanning in jezelf, waardoor stress en spanning verminderen, wat heel plezierig en verfrissend is. Iedereen kan deze vorm van mediteren leren. Het is gemakkelijk, prettig en moeiteloos. Het is een ervaring, een mentale techniek die men tweemaal per dag 15 à 20 minuten beoefent.

Uitwerking op het dagelijkse leven
Onderzoeken tonen aan dat regelmatig mediteren positieve effecten heeft op alle gebieden van het leven. Uit sommige onderzoeken blijkt dat er na een paar weken van regelmatige meditatiebeoefening al duidelijk meetbare effecten zijn in de vorm van normalisatie van o.a. bloeddruk, afname van (eet)verslavingen en vermindering van angsten.  Andere onderzoeken laten zien dat het immuunsysteem beter gaat functioneren, dat studieresultaten verbeteren en dat spierspanningen verminderen. Ook de hersenfuncties kunnen tijdens en na de meditatie worden gemeten en vertonen een veel grotere coherentie. Over het algemeen blijken mensen die mediteren gezonder en gelukkiger te zijn dan de niet-mediterende controlegroep. Maar de diepere uitwerking van dagelijkse meditatie betreft de spirituele ontwikkeling in de groei naar een hoger bewustzijn. Dit noemen we Ontwaken, in welke toestand de geest kan functioneren vrij van enige vorm van beperking of lijden. Twee keer per dag ongeveer 20  minuten de tijd nemen om te mediteren herstelt lichaam en geest zodat je de wereld weer vanuit rust en ruimte tegemoet kunt treden.

TMM is heel praktisch. Iedereen kan TMM leren en na de cursus van vijf stappen kun je de meditatie thuis zelfstandig blijven beoefenen. Het is heel prettig om te doen; het lichaam bereikt een rusttoestand die dieper is dan bij slaap terwijl de geest innerlijk wakker blijft.

Inhoud van de cursus: Het Vijf Stappen Plan

 

STAP I:          Introductie lezing  over de voordelen en effecten van TMM. Hoe werkt de techniek; wat heb je erbij nodig en wat zijn de kosten

Invullen van aanmeldingsformulier en mogelijkheid van persoonlijke vragen.

Hierna wordt een afspraak gemaakt voor de dag van de persoonlijke instructie

(vrijdag, 19.30 uur).

STAP II:         Persoonlijke Instructie in de TMM techniek (ongeveer één uur pp)

(zaterdag)

STAP III:       Groepsbijeenkomst (een dag na de instructie).

Bespreken van ervaringen; praktische aanwijzingen;

Groepsmeditatie (zondag, 19.30 uur)

STAP IV:        Groepsbijeenkomst (twee dagen na de instructie)

Dieper inzicht in de werking van de meditatie op geest en lichaam;

Groepsmeditatie (maandag, 19.30 uur)

STAP V:         Groepsbijeenkomst (ca. drie weken na de instructie).

Doel van de meditatie; wat is verlichting en wat is het pad er naartoe.

Groepsmeditatie. Uitreiking van het TMM certificaat.

Cursusbedrag: €250,- pp; kinderen tot 12 jaar €150,-

Voor meer informatie: Jasmijn van de Loo, tel. 06-20938690