Ayurvedische Massage

Ayurvedische Massage
Ayurvedische Massage is een duizenden jaren oude Indiase massage- methode die de herstelprocessen van lichaam en geest helpt reactiveren. Het wordt ingezet ter ontspanning en bij het behandelen van diverse ziektebeelden. Ayurvedische Massage kan daarom ook drastische veranderingen in de fysieke, mentale en emotionele constitutie teweeg brengen. Een Ayurvedische massage richt zich niet per definitie op de spieren maar ook op de doorstroming van energieën en alle vloeistoffen in het lichaam. Er zijn veel verschillende soorten en vormen van massage binnen de Ayurveda.

Ayurvedische massage wordt gedaan volgens:

  • Constitutie of dosha
    • Leeftijd
    • Staat van gezondheid
    • Staat van het verteringsvuur
    • Toxines (afvalstoffen) in het lichaam

Aan de hand van deze gegevens en in overleg met de cliënt kies ik de massagemethode en technieken en stel ik de juiste olie samen.

Ayurvedische Massage gaat het verouderingsproces tegen, het houdt de huid jong. Een goede massage met olie reinigt de  huid en maakt tegelijkertijd miljoenen poriën schoon. Het heeft indirect invloed op de longen, darmen en nieren. Door massage wordt de bloedcirculatie bevorderd, dode huidcellen worden verwijderd zodat nieuwe huidcellen kunnen groeien en hierdoor wordt de elasticiteit van de huid bewaard. Bevordering van de bloedcirculatie helpt bij het vrijkomen van toxines en afvalstoffen. Ayurvedische Massage werkt niet alleen op fysiek niveau, het heeft ook zijn effect op de geest; het brengt rust en zorgt voor een goede gemoedstoestand.