Agenda 2024

 

Workshop ayurvedisch koken

 zaterdag 18 mei

indian cooking

Koken en eten afgestemd op jouw constitutie (dosha), volgens de seizoenen en vegetarisch! Hoe je dat doet volgens de ayurvedische voedingsleer kun je in deze leuke, leerzame maar vooral ook lekkere workshops leren.

We beginnen elke workshop met een klein stukje theorie en daarna gaan we de keuken in om in groepjes van 2 een aantal heerlijke gerechten te bereiden, die we daarna samen gaan opeten. Er kunnen rond de 6 deelnemers mee doen, zodat ik voor iedereen voldoende aandacht kan hebben.

Op 18 mei 2024 gaan we het hebben over de spijsvertering.

Iedereen is welkom om mee te koken, leren en dineren!

We starten om 10.30u. met de workshops en ronden om 15.00u. af.

Locatie: Ayurvedisch centrum Eindhoven ‘Bela’, Smalle Haven 130

Kosten inclusief uitgebreid ayurvedisch diner en werkboek met de recepten: €75,- p.p.

Aanmelden kan telefonisch op 0620938690 of via de mail: jasmijn@ayurvedischcentrumeindhoven.nl

2 juni:Open lucht workshop Maak je eigen zomer EHBOtje van kruiden

Met de zomer, de vakanties, de zon en de mugjes en andere insecten in het vooruitzicht is het een fijn idee om goed voorbereid te zijn. Je kunt namelijk heel makkelijk je eigen insectwerende balsem en/of spray maken, zodat je heerlijk buiten kan genieten, zonder dat je door mugjes of andere insecten gestoken wordt. We gaan op deze avond ook een zonnebeschermer maken voor je huid en een aftersun. Daarnaast krijg je ook nog fijne tips over verschillende kruiden die je hiervoor kan plukken en gebruiken als je in de natuur bent en je EHBOtje niet bij je hebt. Deze workshop wordt op zondag 2 juni georganiseerd van 19.00u tot 21.00u en we gaan lekker naar buiten, ergens in (of in de omgeving van) Eindhoven. De locatie wordt t.z.t. aan de deelnemers bekend gemaakt.  Meld je aan voor deze gezellige buiten-workshop via de mail: Jasmijn@ayurvedischcentrumeindhoven.nl of telefonisch: 0620938690. De kosten voor deze avond, inclusief alle materialen zijn €37,50.

 

22 juni Mini workshop crème maken

Ben jij ook zo dol op de crème van Bela? Op zaterdag 22 juni kun je komen leren hoe je deze heerlijke crème zelf kan maken. De 7 ingrediënten voor deze crème zijn allemaal natuurlijk en het recept is thuis heel makkelijk na te maken! Je krijgt uitleg over de verschillende ingredienten en je bent vrij om de crème ter plekke naar eigen smaak aan te passen aan jouw huid. De workshop vindt plaats op zaterdag 22 juni van 10.00u tot 12.00u. Natuurlijk ga je met je eigen potje zelfgemaakte crème, het recept en voldoende kennis en inspiratie naar huis, en zijn de versnaperingen ook bij de prijs van €37,50 inbegrepen.  Aanmelden voor deze workshop kan telefonisch (0620938690) of via de mail: jasmijn@ayurvedischcentrumeindhoven.nl.

Workshop kruiden-cosmetica bereiden

DSC_0516 (1)

Tijdens deze workshop geef ik uitleg over verschillende kruidentoepassingen en hun bereiding en zullen we een aantal bereidingen maken die je samen met de recepten mee naar huis mag nemen. Deze dag bereiden we een balsem/zalf, een crème, een lippenbalsem en scrub/ tinctuur.

Reader, producten en versnaperingen zijn bij de prijs van €69,- inbegrepen.

De workshop wordt gehouden op zondag 17 maart, we beginnen om 13.00u. en rond 17.00u. zullen we klaar zijn.

Aanmelden voor deze workshop kan telefonisch (0620938690) of via de mail: jasmijn@ayurvedischcentrumeindhoven.nl.

Workshop Kitchari en ghee maken

zondag 17 maart 2024

Heb jij al eens zelf kitchari en ghee gemaakt?
In mijn praktijk adviseer ik vaak om ghee en kitchari te gebruiken. Deze recepten zijn erg makkelijk zelf te bereiden; toch krijg ik vaak te horen dat het wat ingewikkeld lijkt en er behoefte is om het eerst een keertje samen gedaan te hebben. Vandaar dat ik, naast de kookworkshops, een extra avond heb ingepland om samen in de keuken van Bela verschillende soorten kitchari te maken en je eigen potje ghee, zodat je deze in de toekomst makkelijk thuis kunt maken. Jullie zijn daarvoor van harte uitgenodigd op zondag 17 maart van 19.00u tot 21.30u.
Kosten voor deze avond zijn €39,- p.p. en inbegrepen zijn:-receptenboekje Kitchari en Ghee
-een basis pakket (inclusief specerijen) om zelf thuis kitchari te maken
-een potje zelfgemaakte ghee
-versnaperingen op de avond zelfAanmelden kan via:
mail: jasmijn@ayurvedischcentrumeindhoven.nl
telefoon: 0620938690

Workshop ayurvedische lichaamsverzorging

Datum nog niet bekend

Workshop ayurvedische lichaamsverzorging
Wil jij echte, pure, eerlijke en schone producten gebruiken voor je lichaam en gezicht? Vind je het leuk om zelf van biologische kruiden en andere ingrediënten van moeder natuur (verzorgings)producten te maken? En dan ook nog eens volgens de ayurvedische principes? Kom dan meedoen en ervaren op deze leuke, leerzame en inspirerende dag!

We maken van o.a. kruidenpoeders en oliën: shampoos, zalven of (lippen)balsems, scrubs en maskers die bij jouw dosha (lichaamstype) passen.

De workshop wordt georganiseerd op de Smalle Haven 130 in Eindhoven,

op …..  van 13.00u. tot 17.00u.

De kosten voor deze workshop inclusief werkboek, alle materialen en versnaperingen zijn €75,-

Aanmelden kan telefonisch op 0620938690 of via de mail: Jasmijn@ayurvedischcentrumeindhoven.nl

 

Open-lab-dag

Datum nog niet bekend

Weer een open-lab-dag bij Bela!

Op deze dag stel ik mijn keuken open voor iedereen die ooit een (ayurvedische) kruidenbereidingen-workshop bij Bela heeft gevolgd. Ik nodig je uit om je eigen kruiden-bereidingen te komen maken. Maak de producten die we tijdens de workshops hebben gemaakt of eigen recepten, brouwsels, probeersels…noem maar op, kom experimenteren en je producten aanvullen!

Meldt je wel even aan: jasmijn@ayurvedischcentumeindhoven.nl