Marma behandeling

Het idee achter de marma massage is dat geblokkeerde energie vrij kan worden gemaakt door het masseren van de 108 marmapunten. Marmapunten zijn plekken waar verschillende lichaamsweefsels elkaar ontmoeten: aders, zenuwen, gewrichten, botten, huid, vlees en spieren.
De punten zijn sterke energiecentra, die vergelijkbaar zijn met acupunten.

De therapieën acupunctuur, acupressuur en reflexologie zijn waarschijnlijk ontstaan vanuit de marma massage.

Effect

Het masseren van de marmapunten helpt om energie en blokkades te verwijderen uit het systeem. Dit verbetert o.a. de werking van interne organen.

De marma massage zorgt ervoor dat het lichaam zich ontspant, weer in balans komt, wordt gereinigd en gevoed. De massage zorgt voor de stimulering van het lymfesysteem en de bloedsomloop, de bestrijding van stress, vermoeidheid en slapeloosheid, de bewustwording van het lichaam en de verlichting van de spierspanning.

De dosha’s worden door de massage weer in balans gebracht.

Techniek

Bij deze behandeling masseert de masseur de marmapunten, er bevinden er in totaal 108 in het lichaam, die in twee groepen in te delen zijn: de hoofd- en de sub-marmapunten. De hoofd-marmapunten komen overeen met de chakra’s.

De marmapunten zitten op de romp en de ledematen, aan voor- en achterkant van het lichaam. Ze zijn ingedeeld naar de aard van het weefsel, de plaats op het lichaam en het effect bij verwonding. Ze zijn als volgt over het lichaam verdeeld: 22 op de benen, 22 op de armen, 14 op de rug, 12 op borst en buik, en 37 op het hoofd en in de nek. De geest wordt beschouwd als het 108ste punt.

Voordat ik begin met de massage worden je dosha en de te behandelen disbalansen of blokkades vastgesteld, daardoor weet ik welke technieken ik moet toepassen en welke olie daarbij het beste gebruikt kan worden.

De complete behandeling inclusief voor en na bespreking duurt 75 minuten.