Shirodhara Massage

Shirodhara is een Ayurvedische behandeling van het hoofd, waarbij een straal warme olie op uw voorhoofd wordt gegoten. De tijdsduur wordt aangepast aan uw constitutie en is meestal tussen de 20 en 30 minuten. Voorafgaand aan deze behandeling wordt uw gehele lichaam met warme, medicinale olie gemasseerd (Abhyanga).
De behandeling heeft een zeer kalmerend effect op de geest en de zintuigen en geeft een sensatie van diepe rust en een verstilde geest. Shirodhara wordt van oudsher ingezet bij psychologische en psychische aandoeningen en verder bij alle aandoeningen aan het hoofd en het gezicht.

Indicaties: mentale uitputting, geheugenproblemen, stress, hoofdpijn, slapeloosheid, oog- en oordaandoeningen, hyperactiviteit, concentratieproblemen, angsten en andere psychische aandoeningen, zoals depressie.

De totale behandeling (inclusief abhyanga) duurt ongeveer 2 uur. Ik adviseer de behandeling in de ochtend te ondergaan op een dag waarop u verder de tijd kunt nemen om te rusten en niet veel verplichtingen hebt.